Mothering Sunday

Drama 1 t. 44 min. 12 år
Mothering Sunday Mothering Sunday 1st look still - hi_res.jpg
Mothering Sunday
Britisk drama i krysningspunktet mellom Downton Abbey og The Crown, med Colin Firth og Olivia Colman

Filmpolitiet, NRK p3 - terningkast 5: «Vakre bilder, dyktig skuespill, eksepsjonelt god klipping og en sterk historie – «Mothering Sunday» er en filmopplevelse med potensial til å røske tak i meg.»

En vakker vårdag i 1924 kjører ekteparet Niven (Olivia Colman og Colin Firth) til forlovelsesfesten for naboens sønn, Paul (Josh O’Connor) og hans forlovede. Ingen vet at Paul i syv år har hatt et hemmelig, intimt forhold til Niven-familiens unge hushjelp, Jane (Odessa Young). Før han gifter seg med en kvinne fra sin egen klasse, bruker han formiddagen på et siste lidenskapelig møte med Jane. De vet begge at de aldri kan møtes igjen og at livene deres vil endre seg, men Jane har fortsatt ingen anelse om hvordan denne ene dagen vil påvirke resten av livet hennes.

Manusforfatteren av NORMAL PEOPLE, Alice Birch, har skrevet manuset, som er basert på Graham Swifts anerkjente og provoserende roman. Eva Husson har regissert Josh O’Connor, som spilte den unge prins Charles i THE CROWN and the Oscar-vinnerne, Olivia Colman (THE FATHER, THE CROWN) og Colin Firth (KONGENS TALE).

Originaltittel:
Mothering Sunday
Regi:
Eva Husson
Språk:
engelsk
Produksjonsår:
2021
Skuespillere:
Olivia Colman
Josh O'Connor
Colin Firth
Odessa Young
Sjanger:
Drama
Spilletid:
1 t. 44 min.
Nasjonalitet:
England
Aldersgrense med begrunnelse:
12 år
Denne filmen inneholder enkelte seksuelle skildringer. Den får derfor aldersgrense 12 år.
Produksjonsselskap:
British Film Institute, Film4